Receptbeskrivning
Beas granola
Ingredienser
för
1 l havregryn
2 dl vetegroddar
2 dl solrosfrön
1.5 dl sesamfrön (skalade)
1 dl råsocker
2 dl hett vatten
0.75 dl rapsolja
2 dl vetegroddar
2 dl solrosfrön
1.5 dl sesamfrön (skalade)
1 dl råsocker
2 dl hett vatten
0.75 dl rapsolja
Beskrivning
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.
Blanda vatten och olja, häll över grynblandningen.
Veva ihop till smuldeg.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, sprid ut müslin däri.
Baka i 200 grader i intervallerna 15 min + 7 + 7 + 7, kanske ytterligare 7 minuter, tills müslin känns torr. Rör om ordentligt mellan varven och smula sönder stora klumpar.
När müslin svalnat kan man blanda i godsaker som russin, hackade valnötter, linfrön eller annat gott.
Serveras som frukost med naturell yoghurt och skivad banan eller annan frukt för en bra start på dagen.
Olivia och Mei-Mei tycker om att äta müslin på glass!
Blanda vatten och olja, häll över grynblandningen.
Veva ihop till smuldeg.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, sprid ut müslin däri.
Baka i 200 grader i intervallerna 15 min + 7 + 7 + 7, kanske ytterligare 7 minuter, tills müslin känns torr. Rör om ordentligt mellan varven och smula sönder stora klumpar.
När müslin svalnat kan man blanda i godsaker som russin, hackade valnötter, linfrön eller annat gott.
Serveras som frukost med naturell yoghurt och skivad banan eller annan frukt för en bra start på dagen.
Olivia och Mei-Mei tycker om att äta müslin på glass!
Visningar: 148
Inlagt 2013-10-08 16:27:48






30 min.jpg)