Receptbeskrivning

Beas granola

Ingredienser för
1 l havregryn
2 dl vetegroddar
2 dl solrosfrön
1.5 dl sesamfrön (skalade)
1 dl råsocker
2 dl hett vatten
0.75 dl rapsolja


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.

Blanda vatten och olja, häll över grynblandningen.

Veva ihop till smuldeg.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, sprid ut müslin däri.

Baka i 200 grader i intervallerna 15 min + 7 + 7 + 7, kanske ytterligare 7 minuter, tills müslin känns torr. Rör om ordentligt mellan varven och smula sönder stora klumpar.

När müslin svalnat kan man blanda i godsaker som russin, hackade valnötter, linfrön eller annat gott.

Serveras som frukost med naturell yoghurt och skivad banan eller annan frukt för en bra start på dagen.
Olivia och Mei-Mei tycker om att äta müslin på glass!

Visningar: 148
Inlagt 2013-10-08 16:27:48