Receptbeskrivning

Stekt entrecote

Ingredienser för
800 g entrecote
1 kg potatis, mjölig
100 g smör
2-3 dl grädde
1 huvud broccoli
200 g cocktailtomater
1 st citron
100 g persilja,hackad
salt
svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Koka upp 1 liter saltat vatten.
3. Dela ner broccolin i mindre bitar och koka 1 minut, kyl ner i kallt vatten.
4. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg i en bunke med den hackade persiljan.
5. Salta och peppra tomater, pressa citron över och blanda i broccolin.
6. Häll av potatisen och lägg tillbaka i kastrullen, ställ kastrullen på spisen i 1 minut så potatisen ångar av.
7. Pressa sedan potatisen med en potatispress, arbeta in smör med en slickepott, rör i varm grädde tills moset blir mjukt och krämigt.
8. Smaka av med salt.
9. Skiva entrecoten i 4 skivor, salta och peppra väl och stek 2-3 minuter på varje sida i en gjutjärnspanna med rapsolja.
10. Lägg köttbitarna på ett ugnsgaller och baka i ugnen tills du får en innertemperatur på 48 grader.
11. Ta sedan ut köttet och låt det vila i 5 minuter innan servering.

Visningar: 631
Inlagt 2013-10-09 10:17:16