Receptbeskrivning
Fisk i ugn, torsk/vitfisk
Ingredienser
för
2 frp vit fisk
4 st morötter
2 st rödlökar
5 st tomater
3 dl räkor
4 dl riven ost
2 dl vispgrädde
2 st limefrukter
2 krm citronpeppar
4 krm salt
1.5 msk peppar
4 krm timjan
4 st morötter
2 st rödlökar
5 st tomater
3 dl räkor
4 dl riven ost
2 dl vispgrädde
2 st limefrukter
2 krm citronpeppar
4 krm salt
1.5 msk peppar
4 krm timjan
Beskrivning
1. Skär fisken i mindre bitar. 2. Rensa morötterna och skär dem i tärningar. Dela löken i "kvartar" 8delar. 3. Koka upp ca 5 dl lätt saltat vatten, lägg i morötterna och löken och förväll dem tills morötterna är nästan ”aldente”. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en smord, eldfast form. 4. Lägg i tomaterna som är delade på mitten och sedan fisken över grönsakerna.
5. Strö över räkorna. 6. Blanda grädden och limen samt det rivna skalet från halva limen. Salt och citronpeppar. 7. Strö på salt och nymald svart peppar och timjan. Till sist strö över osten. 8. Baka i ugn ca 15 minuter på 180 grader. 9. Servera med kokt alt. pressad potatis
5. Strö över räkorna. 6. Blanda grädden och limen samt det rivna skalet från halva limen. Salt och citronpeppar. 7. Strö på salt och nymald svart peppar och timjan. Till sist strö över osten. 8. Baka i ugn ca 15 minuter på 180 grader. 9. Servera med kokt alt. pressad potatis
Visningar: 467
Inlagt 2013-10-09 12:07:10

