Receptbeskrivning
Kycklinggratäng
Ingredienser
för
1 st grillad kyckling
1 fryst bladspenat
riven muskot
250 g champinjoner, skivade
1 st liten burk sparris
6 kokt ris
sås:
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 st äggulor
1 fryst bladspenat
riven muskot
250 g champinjoner, skivade
1 st liten burk sparris
6 kokt ris
sås:
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 st äggulor
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225°. Skär loss kycklingköttet. Tina spenaten, låt den rinna av i en sil. Krydda lätt med muskot.
2. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter. Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning.
3. Lägg riset i botten av en smord ugnsform. Varva med kyckling, spenat, svamp och sparris. Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter.
2. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter. Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning.
3. Lägg riset i botten av en smord ugnsform. Varva med kyckling, spenat, svamp och sparris. Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter.
Visningar: 798
Inlagt 2012-02-22 20:11:42

