Receptbeskrivning

Jordärtskockssoppa

Ingredienser för
700 g jordärtskockor
2 st schalottenlökar
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
buljong


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Gör så här
1. Skala och hacka jordärtskockorna och schalottenlöken.
2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna ett par minuter. Tillsätt 3 dl vatten (ev 1 dl vitt vin), mjölk, grädde och buljong och koka tills skockorna är mjuka.
3. Mixa soppan i matberedare eller med handmixer. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Om du vill ha den riktigt slät kan du sila den.
4. För att soppan ska bli härligt krämig och fluffig så mixar du den ordentligt just före serveringen. Kommentarer
Krämig soppa som blir ännu godare om du tillagar den dagen innan den ska ätas.

Visningar: 887
Inlagt 2013-10-09 12:05:57