Receptbeskrivning
Lchf-veggie-moussaka
Ingredienser
för
2 st aubergine
2 st gul lök
3 st morötter
vitlök
200 g bladspenat
1 frp keso stor frp
200 g fetaost
1 frp krossade tomater
4 dl creme fraiche
1 st chili
1 st broccoli
2 dl ost
3 st tomater
2 st gul lök
3 st morötter
vitlök
200 g bladspenat
1 frp keso stor frp
200 g fetaost
1 frp krossade tomater
4 dl creme fraiche
1 st chili
1 st broccoli
2 dl ost
3 st tomater
Beskrivning
1. Skiva auberginen i skivor, lägg ut och strö lite salt ovanpå för att dra ut vätska. Låt vila, torka sedan av med papper.
2. Hacka lök, morötter, chili. Fräs på i smör, tillsätt pressad vitlök.
Häll på krossade tomater och creme fraiche, låt småkoka i 10minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Riv osten. Dela broccolin och tomaterna i mindre bitar, använd som sallad tillsammans med 70g av bladspenaten vid sidan av.
4. Lägg aubergine, röra, bladspenat, keso omlott i en ugnsform. Avsluta med att toppa med riven ost. In i ugnen tills auberginen är mjuk.
2. Hacka lök, morötter, chili. Fräs på i smör, tillsätt pressad vitlök.
Häll på krossade tomater och creme fraiche, låt småkoka i 10minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Riv osten. Dela broccolin och tomaterna i mindre bitar, använd som sallad tillsammans med 70g av bladspenaten vid sidan av.
4. Lägg aubergine, röra, bladspenat, keso omlott i en ugnsform. Avsluta med att toppa med riven ost. In i ugnen tills auberginen är mjuk.
Visningar: 701
Inlagt 2013-10-09 12:05:34

