Receptbeskrivning
Ingredienser för
300 g torkade kikärtor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st spansk peppar, grön
1 dl persilja
mandelmjöl


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser 300 g torkade kikärter
3 msk olivolja
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st spansk peppar, finhackad
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 dl persilja, finhackad
0,5 dl mandel/kokosmjöl + lite husk
olivolja till stekning Tillagning
1. Häll bort blötläggningsvattnet från kikärterna och koka dem i rikligt med nytt vatten under lock tills de blir mjuka ca 45 min. Häll av vattnet och mixa dem i mixer eller med stavmixer till en grynig massa.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, pepparfrukt, koriander och spiskummin ca 3 min. Blanda ner alltsammans i kikärterna. Rör också ner salt och finhackad persilja.
3. Forma små bollar och vänd dem i mjöl. Stek dem i olja i en stekpanna på medelgod värme ca 1 min på varje sida så att de får fin färg.
4. Servera dem varma - det går att hålla dem varma på ett ugnssäkert fat i ugnen, ca 100°. Servera med sallad, tomat, lök och gurka samt halloumi och majonnäs. Från alltommat.se.

Visningar: 484
Inlagt 2013-10-09 12:04:42