Receptbeskrivning
Citronmarängpaj
Ingredienser
för
Ugn 200°c & 250°c
Pajdeg:
3 dl vetemjöl 75 g smör
1 dl florsocker
krm salt
tsk vaniljsocker
1 st ägg + 1 äggula
Citronkräm:
1 dl saft av 2 stora citroner rivet skal av 1 citron
2 dl strösocker
2 msk smör
3 st äggulor
3 dl vatten
4 msk majsstärkelse
Maräng:
3 st äggvitor 1 dl strösocker
1 tsk citronsaft
Beskrivning
Blanda alla ingredienser till degen, utom äggen, i en matberedare. Tillsätt äggen och kör ihop till en deg.
Kavla ut och klä en 26 cm stor pajform. Ställ den kallt i 30 min.
Grädda pajen i 200°C, 15 min. Höj värmen till 250°C
Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en rostfri kastrull (ej aluminium, då missfärgas smeten)
Sjud i vattenbad under ständig vispning. Den får inte koka, då skär sig krämen. Ta genast bort den från värmen när den tjocknat och häll smeten i formen. Låt den kallna.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösocker och citronsaft och fortsätt vispa till ett fast skum.
Spritsa eller bred ut smeten i pajformen. Sätt in pajen mitt i ugnen 5-6 min.
Garnera ev med citronskivor och florsocker.
Servera pajen med vispad grädde.
____________________________________
Receptet & bilden är från någon veckotidning
Kavla ut och klä en 26 cm stor pajform. Ställ den kallt i 30 min.
Grädda pajen i 200°C, 15 min. Höj värmen till 250°C
Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en rostfri kastrull (ej aluminium, då missfärgas smeten)
Sjud i vattenbad under ständig vispning. Den får inte koka, då skär sig krämen. Ta genast bort den från värmen när den tjocknat och häll smeten i formen. Låt den kallna.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösocker och citronsaft och fortsätt vispa till ett fast skum.
Spritsa eller bred ut smeten i pajformen. Sätt in pajen mitt i ugnen 5-6 min.
Garnera ev med citronskivor och florsocker.
Servera pajen med vispad grädde.
____________________________________
Receptet & bilden är från någon veckotidning
Visningar: 400
Inlagt 2014-01-30 19:58:23






60 min