Receptbeskrivning
Kycklinggratäng med dijonsenap, soltorkad tomat och basilika
Ingredienser
för
4 prt bulgur
0.5 basilika
2 st vitlöksklyftor
150 g riven ost
3 msk dijonsenap
250 g haricots verts
smör
salt och peppar
0.5 basilika
2 st vitlöksklyftor
150 g riven ost
3 msk dijonsenap
250 g haricots verts
smör
salt och peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och stek dem i en klick smör i en varm panna så att de får en fin stekyta. Salta och peppra ordentligt.
2. Strimla ½ burk soltorkade tomater och grovhacka ½ kruka basilika. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna och strö över basilikan.
3. Rör ut 3 msk dijonsenap och 2 krm salt i 2 dl creme fraiche och pressa i 2 st vitlöksklyftor. Bred ut blandningen över kycklingen och strö över ca 150 gram ost. Gratinera i 20-25 min.
4. Koka 4 portioner bulgur enligt anvisning på paketet.
5. Tina 250 gram haricots verts i lättsaltat vatten.
6. Servera kycklingen med bulgur och haricots verts.
Recept och foto: Mari Bergman
Näringsberäkning
Kcal: 669
Prot: 59,9 g
Fett: 26,5 g
Kolh: 43 g
Kalc: 393 mg
2. Strimla ½ burk soltorkade tomater och grovhacka ½ kruka basilika. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna och strö över basilikan.
3. Rör ut 3 msk dijonsenap och 2 krm salt i 2 dl creme fraiche och pressa i 2 st vitlöksklyftor. Bred ut blandningen över kycklingen och strö över ca 150 gram ost. Gratinera i 20-25 min.
4. Koka 4 portioner bulgur enligt anvisning på paketet.
5. Tina 250 gram haricots verts i lättsaltat vatten.
6. Servera kycklingen med bulgur och haricots verts.
Recept och foto: Mari Bergman
Näringsberäkning
Kcal: 669
Prot: 59,9 g
Fett: 26,5 g
Kolh: 43 g
Kalc: 393 mg
Visningar: 744
Inlagt 2012-02-22 20:14:20