Receptbeskrivning

Baconlindad köttfärslimpa

Ingredienser för
2 dl torkade kantareller
3 dl färsk shitakesvamp, skivad
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
dl vispgrädde
2 tsk timjan
salt och peppar efter smak
olivolja och smör för stekning
1.3 kg blandfärs
2 ägg (1 helt ägg + 1 äggula)
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 dl parmesan, riven
salt, svartpeppar, timjan, rosmarin
0.5 citron, rivet skal (ev.)
2 bacon
1 kg potatis
1 butternutpumpa
1 fänkål
salt, peppar
1 msk timjan
2 msk rosmarin
2 dl olivolja
50 g smör
2 dl kikärtor
2 dl potatis, riven
salt, peppar efter smak
0.5 dl färsk persilja, hackad
100 g aubergine


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. KöttfärslimpanBlötlägg ströbrödet i mjölken så att det får tjockna. Blanda ströbrödsgegget med köttfärsen och resten av kryddorna. Blanda ordentligt i bunke. Smaka av (vill du inte smaka rå köttfärs - så stek en liten klick ...).
2. Forma färsen till en limpa och lägg i ugnsfast form. Lägg baconskivorna snyggt i rad på plastfolie. Vänd sen så baconet kommer mot limpan. Forma efter limpan. Dra av plasten. In i ugnen på 225 grader. Ca 30 min. (När baconet är "färdigt" är limpan förmodligen också klar!)
3. VivikensåsenBlötlägg de torkade kantarellerna i varmt vatten (om du inte har färska förstås.)Ta inte för mycket vatten, det ska inte täcka svampen utan pressa hellre ner svampen i vattnet.
4. Skiva shitakesvampen och hacka schalottenlök. Stek lök, vitlök och shitakesvamp i olivolja och smör Tillsätt timjan samt de svällda kantarellerna - med vattnet. Koka ner tills vätskan försvunnit.
5. Tillsätt vitt vin och koka ner tills nästan all vätska är borta. Tillsätt grädde. Krydda upp och smaka av.
6. Rostad potatisGör klyftor av potatisen. Skär butternuten i stora tärningar och skär fänkålen i bitar.
7. Koka potatisen tills den nästan är färdig. Lägg i butternutpumpa och fänkål hastigt mot slutet (nån minut bara.) Lägg allt i ugnsfast form. Massera in kryddorna med lika delar olivolja och smör. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
8. KikärtsbiffarMosa kikärtorna. Riv potatis på den grova sidan. Blanda ihop röran med salt, peppar och färsk hackad persilja. Forma kikärtsbiffarna och stek dem i stekpanna. Stek samtidigt aubergineskivorna (ca 1 cm tjocka). Servera med övriga tillbehör.

Visningar: 684
Inlagt 2013-10-10 07:12:14