Receptbeskrivning
			
			
			
			Kycklinggratäng med bacon och champinjoner
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						Beskrivning
					
						500 g kycklingfilé
200 g färska champinjoner
1 paket (140 g) bacon
1-2 tsk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 msk mjöl
Salt
Svartpeppar
Hackad persilja till garnering
Skär kycklingen i bitar och stek dem i olja eller margarin. Salta och peppra. Ta ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.
Skär baconet i bitar och stek det, men inte helt knaperstekt. Lägg det sedan på ett hushållspapper.
Fräs champinjonerna, strö över mjölet och häll i matlagningsgrädden. Tillsätt senapen och pressa i vitlöksklyftan. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen och strö över baconet. Gratinera i 225 grader i 10 minuter.
Strö över hackad persilja innan servering. Servera med pasta eller ris och en sallad.
					
										200 g färska champinjoner
1 paket (140 g) bacon
1-2 tsk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 msk mjöl
Salt
Svartpeppar
Hackad persilja till garnering
Skär kycklingen i bitar och stek dem i olja eller margarin. Salta och peppra. Ta ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.
Skär baconet i bitar och stek det, men inte helt knaperstekt. Lägg det sedan på ett hushållspapper.
Fräs champinjonerna, strö över mjölet och häll i matlagningsgrädden. Tillsätt senapen och pressa i vitlöksklyftan. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen och strö över baconet. Gratinera i 225 grader i 10 minuter.
Strö över hackad persilja innan servering. Servera med pasta eller ris och en sallad.
Visningar: 766
Inlagt 2012-02-22 20:15:05
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min