Receptbeskrivning
			
			
			
			Gräddig och len laxsoppa
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							500 g laxfilé 
1 l fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
1 st röd paprika
1 st gul paprika
6 st schalottenlökar
1 dl purjolök
2 dl broccolibuketter
2 dl svarta linser
2 msk olivolja
1.5 tsk curry
1.5 tsk oregano torkad
salt och peppar
bladpersilja färsk hackad
2 st avokado
1 msk pressad citonsaft
						
					1 l fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
1 st röd paprika
1 st gul paprika
6 st schalottenlökar
1 dl purjolök
2 dl broccolibuketter
2 dl svarta linser
2 msk olivolja
1.5 tsk curry
1.5 tsk oregano torkad
salt och peppar
bladpersilja färsk hackad
till servering
4 st fullkornsbröd 2 st avokado
1 msk pressad citonsaft
Beskrivning
					
						1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken
2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.
3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering. Bjud fullkornsbröd och avokadomos till.
										2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.
3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering. Bjud fullkornsbröd och avokadomos till.
Visningar: 609
Inlagt 2013-10-10 08:12:40
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min