Receptbeskrivning

Pestopaj med bakade grönsaker

Ingredienser för
3 dl vetemjöl
125 g smör, kylskåpskallt
2 msk vatten, kallt
2 st paprikor, röd och gul
2 st rödlökar
1 st zucchini, (300 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl pesto, hemlagad eller färdigköpt
blandad sallad, lufttorkad skinka, salami och


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa i matberedare, med gaffel eller fingertopparna.2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant (24 cm i diam). Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl 15-30 minuter.3. Fyllning: Sätt ugnen på 250°. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär paprikan i bitar, löken i tunna klyftor och zucchini i skivor. Lägg allt på en plåt. Stänk över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto.4. Sänk ugnsvärmen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna. Häll över äggsmeten.5. Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.6. Servera med en blandad sallad, gärna med rucola, samt torkad skinka, salami och oliver.

Visningar: 491
Inlagt 2013-10-11 06:12:52