Receptbeskrivning

Gulaschsoppa på vildsvin

Ingredienser för
300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa el
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
4 st potatisar av fast sort (400 g)
1 st morot
3 msk smör eller rapsolja
2 tsk kummin, malen
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
salt, efter smak
peppar , efter smak
gräddfil
nybakat bröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.

2. Skala och hacka löken och vitlöken.

3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.


4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.

5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.

6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.

7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.

8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.

Visningar: 724
Inlagt 2012-02-22 20:18:12