Receptbeskrivning
Ingredienser
för
300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa el
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
4 st potatisar av fast sort (400 g)
1 st morot
3 msk smör eller rapsolja
2 tsk kummin, malen
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
salt, efter smak
peppar , efter smak
gräddfil
nybakat bröd
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
4 st potatisar av fast sort (400 g)
1 st morot
3 msk smör eller rapsolja
2 tsk kummin, malen
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
salt, efter smak
peppar , efter smak
gräddfil
nybakat bröd
Beskrivning
1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.
2. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.
2. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.
Visningar: 767
Inlagt 2012-02-22 20:18:12