Receptbeskrivning
Fisk- och skaldjursgryta
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
400 g fiskfilé av fast sort
150 g skalade räkor
100 g kräftstjärtar
150 g musslor i vatten
8 blåmusslor med skal
2 morötter
1 purjolök
50 g rotselleri
1 msk smör
1 burk hela tomater
1 tsk salt
2 dl vitt vin
50 g smör
1 knippa dill
salt och malen vitpeppar
bröd
150 g skalade räkor
100 g kräftstjärtar
150 g musslor i vatten
8 blåmusslor med skal
2 morötter
1 purjolök
50 g rotselleri
1 msk smör
1 burk hela tomater
1 tsk salt
2 dl vitt vin
50 g smör
1 knippa dill
salt och malen vitpeppar
bröd
Beskrivning
1. Skär fiskfilén i centimetertjocka strimlor. Borsta musslorna under rinnande kallt vatten, kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Låt burkmusslor, räkor och kräftstjärtar rinna av.
2. Strimla morot, purjo och selleri fint. Koka upp 1 dl vatten med 1 msk smör i en vid gryta, lägg ner rotfruktsstrimlorna och koka ett par minuter. Ta upp dem ur spadet och ställ åt sidan. Häll tomaterna med sitt spad i grytan och lägg i fisken och musslorna i sitt skal. Tillsätt rotfruktsstrimlorna, vin, salt och smör och låt allt koka i 5 minuter, vänd försiktigt någon gång.
3. Hacka dillen fint. Lägg i burkmusslor, räkor och kräftstjärtar i fiskgrytan, ta grytan från värmen. Krydda med salt, peppar och kanske lite mer vin. Strö över den finhackade dillen och servera genast.
2. Strimla morot, purjo och selleri fint. Koka upp 1 dl vatten med 1 msk smör i en vid gryta, lägg ner rotfruktsstrimlorna och koka ett par minuter. Ta upp dem ur spadet och ställ åt sidan. Häll tomaterna med sitt spad i grytan och lägg i fisken och musslorna i sitt skal. Tillsätt rotfruktsstrimlorna, vin, salt och smör och låt allt koka i 5 minuter, vänd försiktigt någon gång.
3. Hacka dillen fint. Lägg i burkmusslor, räkor och kräftstjärtar i fiskgrytan, ta grytan från värmen. Krydda med salt, peppar och kanske lite mer vin. Strö över den finhackade dillen och servera genast.
Visningar: 522
Inlagt 2013-10-13 17:01:38