Receptbeskrivning

Toast Birger Jarl

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
4st skivor ljust lantbröd
200g kycklingfilé
1msk vetemjöl
smör
salt och peppar
1 1/2dl matlagningsgrädde
1/2dl vatten
200g hackad bladspenat
1krm mald muskotnöt
ost till gratinering, gärna emnentaler-,
grevé-, eller herrgårdsost
bladpersilja till garnering

Skär kycklingköttet i tärningar med ett par centimeters sida. Vänd bitarna i vetemjöl och bryn varsamt i smör utan att kycklingen får färg. Salta och peppra lätt. Slå på grädde och vatten. Låt kycklingen puttra i vätskan i 4-5min. Fräs den hackade bladspenaten med lite smör i en kastrull. Krydda med salt, peppar och mald muskot. Kantskär och smörstek eller rosta brödskivorna. Bygg upp fyra toast Birger Jarl med i tur och ordning bröd, bladspenat, stuvad kyckling och ost. Gratinera toasterna i het ugn med enbart övervärme till dess att osten smält ned utan att få för mycket färg. Garnera med bladpersilja och bjud blandad grönsallad till.

Visningar: 214
Inlagt 2013-10-13 18:19:11