Receptbeskrivning
Toast Birger Jarl
Ingredienser
för
Beskrivning
4st skivor ljust lantbröd
200g kycklingfilé
1msk vetemjöl
smör
salt och peppar
1 1/2dl matlagningsgrädde
1/2dl vatten
200g hackad bladspenat
1krm mald muskotnöt
ost till gratinering, gärna emnentaler-,
grevé-, eller herrgårdsost
bladpersilja till garnering
Skär kycklingköttet i tärningar med ett par centimeters sida. Vänd bitarna i vetemjöl och bryn varsamt i smör utan att kycklingen får färg. Salta och peppra lätt. Slå på grädde och vatten. Låt kycklingen puttra i vätskan i 4-5min. Fräs den hackade bladspenaten med lite smör i en kastrull. Krydda med salt, peppar och mald muskot. Kantskär och smörstek eller rosta brödskivorna. Bygg upp fyra toast Birger Jarl med i tur och ordning bröd, bladspenat, stuvad kyckling och ost. Gratinera toasterna i het ugn med enbart övervärme till dess att osten smält ned utan att få för mycket färg. Garnera med bladpersilja och bjud blandad grönsallad till.
200g kycklingfilé
1msk vetemjöl
smör
salt och peppar
1 1/2dl matlagningsgrädde
1/2dl vatten
200g hackad bladspenat
1krm mald muskotnöt
ost till gratinering, gärna emnentaler-,
grevé-, eller herrgårdsost
bladpersilja till garnering
Skär kycklingköttet i tärningar med ett par centimeters sida. Vänd bitarna i vetemjöl och bryn varsamt i smör utan att kycklingen får färg. Salta och peppra lätt. Slå på grädde och vatten. Låt kycklingen puttra i vätskan i 4-5min. Fräs den hackade bladspenaten med lite smör i en kastrull. Krydda med salt, peppar och mald muskot. Kantskär och smörstek eller rosta brödskivorna. Bygg upp fyra toast Birger Jarl med i tur och ordning bröd, bladspenat, stuvad kyckling och ost. Gratinera toasterna i het ugn med enbart övervärme till dess att osten smält ned utan att få för mycket färg. Garnera med bladpersilja och bjud blandad grönsallad till.
Visningar: 214
Inlagt 2013-10-13 18:19:11






30 min