Receptbeskrivning
Ugnstekt falukorv med ost och äppelskivor
Ingredienser
för
900 g falukorv
1.5 st Äpple (syrligt)
300 g hårdost (lagrad)
1.5 st gul lök
3 st tomater
salt & svartpeppar
1.5 st Äpple (syrligt)
300 g hårdost (lagrad)
1.5 st gul lök
3 st tomater
salt & svartpeppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt. Lägg korven i i ett ugnssäkert form.
3. Kärna ur och skiva äpple. Skär ost i ganska tjocka skivor. Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
4. Skala och skiva lök. Klyfta tomater. Blanda lök och tomater i mitten av fatet. Strö över lite salt och peppar. Riv över resten av osten.
5. Skala och koka potatisen mjuk.
6. Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.
7. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.
2. Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt. Lägg korven i i ett ugnssäkert form.
3. Kärna ur och skiva äpple. Skär ost i ganska tjocka skivor. Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
4. Skala och skiva lök. Klyfta tomater. Blanda lök och tomater i mitten av fatet. Strö över lite salt och peppar. Riv över resten av osten.
5. Skala och koka potatisen mjuk.
6. Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.
7. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.
Visningar: 719
Inlagt 2013-10-14 09:19:51

