Receptbeskrivning

Fiskgratäng med blomkålsmos

Ingredienser för
400 g vit fisk
1 kg blomkål
smör
2 msk färskost
4 dl creme fraiche
1 frp dill
2 msk citron
sallad


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Fiskgratäng med blomkålsmos.

4 portioner

Ingredienser
400 g vit fisk

Blomkålsmos
1 kg blomkål
2 msk smör
2 msk philadelphiaost
lite salt och peppar

SÃ¥s
4 dl crème fraiche
1 pkt dill (35 g)
2 msk citronsaft (eller efter smak)
lite salt och peppar

Gör såhär
• Sätt ugnen på 225 grader.
• Koka blomkålen tills den har blivit mjuk.
• Mosa sedan blomkålen med en matberedare. Klicka ner smör, philadelphiaost och kör tills det blir mjukt och lent. Smaksätt med salt och vitpeppar.
• Blanda crème fraiche och dill. Smaksätt med citron, salt och svartpeppar.
• Lägg fisken i botten på en ugnsfast form eller 4 st 1-portionsformar. Spritsa eller klicka ut moset runt fisken och häll sedan över såsen i mitten.
• Sätt i mitten av ugnen i 25 minuter.

Tips!
• Toppa med lite riven ost.

Visningar: 122
Inlagt 2013-10-14 13:53:17