Receptbeskrivning
Grundrecept för pannkakor och plättar
Ingredienser
för
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
2 msk smält smör eller margarin
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
2 msk smält smör eller margarin
Beskrivning
1. Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare.
2. Häll i hälften av mjölken, rör om och vispa till en klimpfri pannkakssmet.
3. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Vispa pannkakssmeten slät med smält matfett och låt den stå och svälla en stund.
4. Beräkna ca en deciliter till en pannkaka och ca 2 matskedar till en plätt. Gräddar du crêpes går det åt knappt en deciliter smet i pannan.
5. Grädda pannkakan på ena sidan och när ovansidan stelnat vänder man med stekspade och gräddar på andra sidan.
6. Håll färdiggräddade pannkakor eller plättar varma på ett fat, antingen i ugnen eller ovanpå en kastrull med hett vatten på spisen. Täck med folie.
2. Häll i hälften av mjölken, rör om och vispa till en klimpfri pannkakssmet.
3. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Vispa pannkakssmeten slät med smält matfett och låt den stå och svälla en stund.
4. Beräkna ca en deciliter till en pannkaka och ca 2 matskedar till en plätt. Gräddar du crêpes går det åt knappt en deciliter smet i pannan.
5. Grädda pannkakan på ena sidan och när ovansidan stelnat vänder man med stekspade och gräddar på andra sidan.
6. Håll färdiggräddade pannkakor eller plättar varma på ett fat, antingen i ugnen eller ovanpå en kastrull med hett vatten på spisen. Täck med folie.
Visningar: 347
Inlagt 2013-10-14 17:53:36





.jpg)
0 min