Receptbeskrivning
Krämig kantarellpasta
Ingredienser
för
Beskrivning
500g kantareller
2st vitlöksklyftor
1st stor schalottenlök
2msk smör
1tsk hackad timjan
1tsk salt
1krm nymald svartpeppar
400g pasta, t ex rigatoni
200g chèvreost
2dl lätt crème faiche
2dl av pastavattnet
1dl grovhackad bladpersilja Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crèmefraiche och pastavattnet och låt koka ihop. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.
2st vitlöksklyftor
1st stor schalottenlök
2msk smör
1tsk hackad timjan
1tsk salt
1krm nymald svartpeppar
400g pasta, t ex rigatoni
200g chèvreost
2dl lätt crème faiche
2dl av pastavattnet
1dl grovhackad bladpersilja Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crèmefraiche och pastavattnet och låt koka ihop. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.
Visningar: 512
Inlagt 2013-10-14 22:00:50

