Receptbeskrivning

Krämig kantarellpasta

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
500g kantareller
2st vitlöksklyftor
1st stor schalottenlök
2msk smör
1tsk hackad timjan
1tsk salt
1krm nymald svartpeppar
400g pasta, t ex rigatoni
200g chèvreost
2dl lätt crème faiche
2dl av pastavattnet
1dl grovhackad bladpersilja Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crèmefraiche och pastavattnet och låt koka ihop. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.

Visningar: 470
Inlagt 2013-10-14 22:00:50