Receptbeskrivning

Massaman vegocurry

Ingredienser för
3 dl basmatiris
500 g kokt potatis, i skivor
150 g champinjoner
0.5 huvud (broccolibuketter)
400 g kokosmjölk
1 dl mjölk
2 cm ingefära
1 st vitlöksklyfta
2 msk soya
1 tsk koriander
0.5 tsk kardemumma
0.5 tsk chilipulver
1 msk honung
1 msk olivolja
150 g jordnötter


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka ris enligt anvisning på paketet.

2. Skala ingefära och vitlök och lägg dem tillsammans med koriander, kardemumma, chilipulver, honung, och soja i en matberedare, eller mixa med en stavmixer till en slät pasta.

3. Hetta upp 1 msk olja i en stor kastrull och fräs kryddblandningen hastigt ca 30 sek. Slå i kokosmjölken och 1 dl mjölk i kastrullen och koka upp.

4. Dela champinjonerna på hälften, skär potatisen i mindre fyrkanter och bryt ½ broccolihuvud i mindre buketter. Lägg i grönsaker och potatis och låt grytan sjuda i 5 min.

5. Servera massamangrytan i soppskålar. Lägg i en sked ris och toppa med jordnötter.



Recept och foto: Mari Bergman Tastelines Matkasse

Visningar: 410
Inlagt 2013-10-15 21:46:48