Receptbeskrivning
Massaman vegocurry
Ingredienser
för
3 dl basmatiris
500 g kokt potatis, i skivor
150 g champinjoner
0.5 huvud (broccolibuketter)
400 g kokosmjölk
1 dl mjölk
2 cm ingefära
1 st vitlöksklyfta
2 msk soya
1 tsk koriander
0.5 tsk kardemumma
0.5 tsk chilipulver
1 msk honung
1 msk olivolja
150 g jordnötter
500 g kokt potatis, i skivor
150 g champinjoner
0.5 huvud (broccolibuketter)
400 g kokosmjölk
1 dl mjölk
2 cm ingefära
1 st vitlöksklyfta
2 msk soya
1 tsk koriander
0.5 tsk kardemumma
0.5 tsk chilipulver
1 msk honung
1 msk olivolja
150 g jordnötter
Beskrivning
1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
2. Skala ingefära och vitlök och lägg dem tillsammans med koriander, kardemumma, chilipulver, honung, och soja i en matberedare, eller mixa med en stavmixer till en slät pasta.
3. Hetta upp 1 msk olja i en stor kastrull och fräs kryddblandningen hastigt ca 30 sek. Slå i kokosmjölken och 1 dl mjölk i kastrullen och koka upp.
4. Dela champinjonerna på hälften, skär potatisen i mindre fyrkanter och bryt ½ broccolihuvud i mindre buketter. Lägg i grönsaker och potatis och låt grytan sjuda i 5 min.
5. Servera massamangrytan i soppskålar. Lägg i en sked ris och toppa med jordnötter.
Recept och foto: Mari Bergman Tastelines Matkasse
2. Skala ingefära och vitlök och lägg dem tillsammans med koriander, kardemumma, chilipulver, honung, och soja i en matberedare, eller mixa med en stavmixer till en slät pasta.
3. Hetta upp 1 msk olja i en stor kastrull och fräs kryddblandningen hastigt ca 30 sek. Slå i kokosmjölken och 1 dl mjölk i kastrullen och koka upp.
4. Dela champinjonerna på hälften, skär potatisen i mindre fyrkanter och bryt ½ broccolihuvud i mindre buketter. Lägg i grönsaker och potatis och låt grytan sjuda i 5 min.
5. Servera massamangrytan i soppskålar. Lägg i en sked ris och toppa med jordnötter.
Recept och foto: Mari Bergman Tastelines Matkasse
Visningar: 458
Inlagt 2013-10-15 21:46:48

