Receptbeskrivning

Parmesan- och äggpanerad aubergine

Ingredienser för
2 st aubergine små
0.25 tsk salt
3 st ägg
2 dl parmesanost, riven färsk
1 krm svartpeppar
1.5 dl vetemjöl
olivolja till stekning
parmesanost, riven till servering


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skölj och skala auberginerna och skär dem på längden i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av skivorna lite lätt med hushållspapper.

2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesan och peppar och rör om till en ganska trögflytande blandning.

3. Häll upp mjölet i en djup tallrik.

4. Värm upp olja i en stekpanna. Doppa aubergineskivorna först i mjölet och sedan i ostsmeten.

5. Ta upp skivorna med en gaffel och lägg dem i stekpannan. Stek först på medelhög värme och när paneringen stelnat något på låg värme tills skivorna är mjuka inuti.

6. Lägg upp aubergine-skivorna i lager på ett serveringsfat och strö parmesan-ost mellan lagren.

Recept: Paolo Roberto
Foto: Jonas Hallqvist och Tina axelsson


Visningar: 382
Inlagt 2012-02-22 21:22:30