Receptbeskrivning

Kyckling med rostade grönsaker

Ingredienser för
4 st kycklingfilé(er)
2 msk soja
2 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
1 st zucchini
1 st aubergine
1 st paprika
1 st röd lök(ar)
1 st lime
4 dl crème fraiche
balsamicovinäger
couscous till servering


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg kycklingen i en liten form. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i bitar. Rosta i ugn tills de är brynta, ca 15 minuter.

3. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den i stekpanna i ca 3 minuter. Lägg kycklingen på ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter eller
tills kycklingen är genomstekt.

4. Tvätta limen. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

5. Lägg upp kyckling och crème fraiche på fyra tallrikar. Garnera med balsamicovinäger och servera med couscous.

Recept: Oskar Brobacke
Foto: Jurek Holzer

Rött funkar till kyckling men här passar ett vitt.
Gärna smakrikt med syrlighet:
2005 Concannon Chardonnay, 82:-, Central Coast, USA, 23032.

Visningar: 553
Inlagt 2012-02-22 20:23:23