Receptbeskrivning
Aubergine i tomatsås
Ingredienser
för
1 st aubergine stor eller 5-6 små
2 st chilifrukt röda
2 st gul lök(ar)
3 st tomat(er) ca (mogna)
3 msk olja ca
0.5 tsk spiskummin hel
0.5 tsk gurkmeja malen
2 tsk koriander, malen
1 tsk chili malen
1.5 dl vatten ca
1 msk mangopulver
salt
1 dl koriander färsk ca
2 st chilifrukt röda
2 st gul lök(ar)
3 st tomat(er) ca (mogna)
3 msk olja ca
0.5 tsk spiskummin hel
0.5 tsk gurkmeja malen
2 tsk koriander, malen
1 tsk chili malen
1.5 dl vatten ca
1 msk mangopulver
salt
1 dl koriander färsk ca
Beskrivning
5 - 6 portioner
1. Skiva och dela auberginerna i 2?x?2 centimeter stora kuber. Rensa chilin från frön. Hacka den, lök och tomater.
2. Hetta upp olja i en wokpanna. Spiskumminen ska ”poppa” i den. Tillsätt löken och stek gyllenbrun under omrörning.
3. Blanda ner gurkmeja, koriander och chilipulver. Tillsätt auberginen och bryn tills den börjar mjukna, cirka 5 minuter. Rör ner tomathacket.
4. Häll på lite vatten och låt koka 5 minuter under lock. Smaka av med mangopulver och salt. Toppa med koriander.
Receptet kommer från "Masala – en resa till Indiens kök” (Bilda förlag) av Anna Lind Lewin
Foto: Håkan Elofsson
Vin: Torres Don Miguel Gewürztraminer-Riesling, 73:–, 2008, Curicó, Chile, 6055.
Vintips: Jens Dolk
1. Skiva och dela auberginerna i 2?x?2 centimeter stora kuber. Rensa chilin från frön. Hacka den, lök och tomater.
2. Hetta upp olja i en wokpanna. Spiskumminen ska ”poppa” i den. Tillsätt löken och stek gyllenbrun under omrörning.
3. Blanda ner gurkmeja, koriander och chilipulver. Tillsätt auberginen och bryn tills den börjar mjukna, cirka 5 minuter. Rör ner tomathacket.
4. Häll på lite vatten och låt koka 5 minuter under lock. Smaka av med mangopulver och salt. Toppa med koriander.
Receptet kommer från "Masala – en resa till Indiens kök” (Bilda förlag) av Anna Lind Lewin
Foto: Håkan Elofsson
Vin: Torres Don Miguel Gewürztraminer-Riesling, 73:–, 2008, Curicó, Chile, 6055.
Vintips: Jens Dolk
Visningar: 548
Inlagt 2012-02-22 20:23:51