Receptbeskrivning

Krabbkakor med hemgjord tartarsås

Ingredienser för
1 burk krabbkött
2 fryst laxfilé
2 vitlöksklyftor
2 krm kajennpeppar
2 ägg
1 gul lök
2 citroner
pankoströbröd
1 kruka dill
1 msk dijonsenap
0.5 dl cornichoner
0.5 dl små kapris
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 kruka persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tina laxfilé och hacka ner den fint. Blanda ordentligt med krabbkött i en bunke.
2. Hacka löken fint, riv vitlök och blanda ner hälften av kajennpepparen. Rör ihop alltsammans och se till att det blandas väl.
3. Tillsätt ägg och citronskal, samt saften från citronen.
4. Häll ut rikligt med ströbröd på en tallrik och ta en rågad matsked med smet. Se till att varje kaka täcks helt med ströbröd.
5. Stek sedan i rikligt med matolja på medelhög värme så krabbkakorna tillagas rakt igenom. Stek ca 2-3 minuter på varje sida, håll koll och akta så de inte bränner.
6. Servera dina krabbkakor nystekta tillsammans med tartarsås och några skivor citron.
7. TartarsåsHacka cornichoner, persilja och kapris till mindre bitar och blanda med resten av kajennpepparen i en skål. Tillsätt fint hackad dill, dijonsenap, gräddfil samt majonnäs och blanda.

Visningar: 804
Inlagt 2013-10-19 12:50:54