Receptbeskrivning
			
			
			
			Äpplekaka med fluffig topp
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						Beskrivning
					
						TIll en kaka 
2 ägg
1 3/4 dl socker
3 msk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ev. malen kardemumma
Äppleklyftor av ca 3 skalade äpplen, kanel, ägg att pensla med och pärlsocker evtuellt falgad mandel
Gör så här:
Vispa ägg och socker, rör i vetemjöl, vaniljsocker, eventuellt kardemumma och bakpulver. Häll smeten i en smord o brödad form med avtagbar kant. Fördela äppelbitarna jämnt över kakan tryck ner dom något i smeten, strö över kanel ganska rikligt, pensla rikligt med uppvispat ägg och strö sist över pärlsocker och mandel om så önskas. Grädda ca 35-40 min på 175 grader.
Variant: färska bär, rabarber eller annan frukt istället för äpplen, pepparkakskryddor i smeten, finrivet apelsinskal i smeten, hackad choklad
										2 ägg
1 3/4 dl socker
3 msk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ev. malen kardemumma
Äppleklyftor av ca 3 skalade äpplen, kanel, ägg att pensla med och pärlsocker evtuellt falgad mandel
Gör så här:
Vispa ägg och socker, rör i vetemjöl, vaniljsocker, eventuellt kardemumma och bakpulver. Häll smeten i en smord o brödad form med avtagbar kant. Fördela äppelbitarna jämnt över kakan tryck ner dom något i smeten, strö över kanel ganska rikligt, pensla rikligt med uppvispat ägg och strö sist över pärlsocker och mandel om så önskas. Grädda ca 35-40 min på 175 grader.
Variant: färska bär, rabarber eller annan frukt istället för äpplen, pepparkakskryddor i smeten, finrivet apelsinskal i smeten, hackad choklad
Visningar: 589
Inlagt 2013-10-19 13:23:24
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min