Receptbeskrivning

Lammfärsbullar med ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser för
600 g potatis(ar)
600 g rotsaker blandade t ex palsternacka morot kålrot svartrot
2 msk becel flytande margarin
1 tsk salt
3 msk ströbröd
1 dl vatten
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
1 st ägg
2 st vitlöksklyfta(or) pressade
3 msk gul lök(ar) finhackade
1 tsk rosmarin färsk finhackad
1 st citron(er) skalet
400 g lammfärs 10%
2 msk becel flytande


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 C. 2. Skala potatisen och rotfrukterna. Klyfta potatisen och skär rotfrukterna i stavar. Lägg alltsammans på en bakpappersklädd plåt. Pensla med Becel flytande och rosta i ugnen ca 30 minuter tills de är genomstekta och fått gyllenbrun färg. Rör om då och då. Strö på salt när 10 minuter återstrå. 3. Låt ströbröd och vatten svälla i en bunke, ca 10 minuter. 4. Tillsätt salt, peppar, ägg, vitlök, lök, rosmarin och citronskal. Rör om och lägg ner färsen. Blanda till en jämn smet. 5. Blöt händerna med kallt vatten och forma färsen till köttbullar. Stek dem i omgångar i Becel flytande.

Visningar: 600
Inlagt 2013-10-20 05:30:56