Receptbeskrivning

Spätta med kräft- och äggsås

Ingredienser för
ingredienser
400 g rödspättafilé
4 prt ris eller annat gryn
2 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask krasse
2 dl lättcrème fraiche
0.5 citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
2 morötter
2 msk smör eller margarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina spättan. Koka riset eller grynen enligt anvisningen på förpackningen. Koka äggen 8 minuter. Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar. Vänd den i mjölet. Låt kräftorna rinna av. Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg, krasse och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Skala och riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Stek fisken i en panna i matfettet, 1–2 minuter på varje sida. Servera fisken med såsen, ris och rårivna morötter. För alla Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot majsmjöl.Gör laktosfri: Använd smör och crème fraiche utan laktos.Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut crème fraichen mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.Gör äggfri: Uteslut äggen.

Visningar: 559
Inlagt 2013-10-20 09:22:58