Receptbeskrivning
Kycklingklubbor med heta bönor
M. E. via AlltomMat.se
Ingredienser
för
900 g kycklingben
40 g tacokryddmix, (1 påse)
2 burk svarta bönor, (à 400 g)
2 st gula paprikor
2 st rödlökar
500 g krossade tomater med chili, (1 förpackning)
1 tsk salt
1 kruka koriander
4 st tortillabröd
40 g tacokryddmix, (1 påse)
2 burk svarta bönor, (à 400 g)
2 st gula paprikor
2 st rödlökar
500 g krossade tomater med chili, (1 förpackning)
1 tsk salt
1 kruka koriander
4 st tortillabröd
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Dra ner skinnet över benet på kycklingbenen. Gnid in dem med tacokryddmixen och dra tillbaka skinnet. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min tills kycklingbenen är genomstekta.
2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
3. Koka upp tomaterna med salt och lägg i bönor, paprika och lök. Låt puttra utan lock ca 5 min. Grovhacka koriandern. Blanda ner den hackade koriandern i grönsaksröran.
4. Värm tortillabröden inlindade i aluminiumfolie vid sidan om kycklingen ca 5 min.
5. Servera kycklingbenen med de heta bönorna och tortillabröd.
Ca 450 kcal per portion, 8 g fett, 42 g protein, 51 g kolhydrater
2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
3. Koka upp tomaterna med salt och lägg i bönor, paprika och lök. Låt puttra utan lock ca 5 min. Grovhacka koriandern. Blanda ner den hackade koriandern i grönsaksröran.
4. Värm tortillabröden inlindade i aluminiumfolie vid sidan om kycklingen ca 5 min.
5. Servera kycklingbenen med de heta bönorna och tortillabröd.
Ca 450 kcal per portion, 8 g fett, 42 g protein, 51 g kolhydrater
Visningar: 478
Inlagt 2014-01-06 12:28:57

