Receptbeskrivning
Örtcurry med kyckling
M. E. via AlltomMat.se
Ingredienser
för
1 st spansk pepparfrukt, strimlad, grön
2 dl persilja, hackad, eller färsk koriander
0.5 tsk spiskummin, mald
0.5 msk ingefära, finhackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
0.5 st rödlök, hackad
0.5 msk rapsolja
200 g kycklingfilé
0.5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
150 g sockerärter
2 st tomater
2 dl persilja, hackad, eller färsk koriander
0.5 tsk spiskummin, mald
0.5 msk ingefära, finhackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
0.5 st rödlök, hackad
0.5 msk rapsolja
200 g kycklingfilé
0.5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Tillbehör:
100 g äggnudlar 150 g sockerärter
2 st tomater
Beskrivning
Det ska vara rikligt med örter i receptet på denna curry, som är hämtat direkt från en matlagningskurs i Thailand.
1. Stek pepparfrukt, persilja, spiskummin, ingefära och lök i olja.
2. Skär kycklingen i bitar och stek med röran, 2-3 min.
3. Häll i vatten och kokosmjölk, sjud grytan 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med kokta äggnudlar, sockerärter och tomater.
Ca 432 kcal/portion, varav ca 13 g fett. ca 43 g kolhydrater, ca 33 g protein.
1. Stek pepparfrukt, persilja, spiskummin, ingefära och lök i olja.
2. Skär kycklingen i bitar och stek med röran, 2-3 min.
3. Häll i vatten och kokosmjölk, sjud grytan 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med kokta äggnudlar, sockerärter och tomater.
Ca 432 kcal/portion, varav ca 13 g fett. ca 43 g kolhydrater, ca 33 g protein.
Visningar: 474
Inlagt 2014-01-06 12:32:34

