Receptbeskrivning
Kyckling pot au feu
M. E. via AlltomMat.se
Ingredienser
för
300 g potatis
250 g morötter
3 st kycklingfiléer, (400 g)
200 g chorizokorv
4 st salladslökar
4 dl hönsbuljong, (tärning + vatten)
1 st pepparrot, bit (ca 50 g)
1 msk persilja, hackad
250 g morötter
3 st kycklingfiléer, (400 g)
200 g chorizokorv
4 st salladslökar
4 dl hönsbuljong, (tärning + vatten)
1 st pepparrot, bit (ca 50 g)
1 msk persilja, hackad
Beskrivning
En smal rätt där buljongen får mycket smak av chorizo och pepparrot.
1. Skala och skär potatis och morötter i 1 cm-tärningar. Skär kyckling och chorizo i 2 cm-bitar. Finstrimla salladslöken.
2. Koka upp buljongen och lägg ner potatisen. Koka den under lock ca 8 min.
3. Tillsätt kyckling, morötter och chorizo och koka ytterligare ca 5 min. Blanda i salladslöken och koka ca 1 minut.
4. Skala och riv pepparroten. Blanda ner persiljan i pot au feun och strö över pepparrot.Â
Ca 330 kcal per portion, 13 g fett, 31 g protein, 21 g kolhydraterÂ
1. Skala och skär potatis och morötter i 1 cm-tärningar. Skär kyckling och chorizo i 2 cm-bitar. Finstrimla salladslöken.
2. Koka upp buljongen och lägg ner potatisen. Koka den under lock ca 8 min.
3. Tillsätt kyckling, morötter och chorizo och koka ytterligare ca 5 min. Blanda i salladslöken och koka ca 1 minut.
4. Skala och riv pepparroten. Blanda ner persiljan i pot au feun och strö över pepparrot.Â
Ca 330 kcal per portion, 13 g fett, 31 g protein, 21 g kolhydraterÂ
Visningar: 529
Inlagt 2014-01-06 12:36:09

