Receptbeskrivning
Mörk chokladtryffel
P D via AlltomMat.se
Ingredienser
för
400 g mörk choklad
2 dl crème fraiche
2 msk smör
0.5 dl kakao
2 dl crème fraiche
2 msk smör
0.5 dl kakao
Beskrivning
1. Hacka chokladen. Koka upp creme fraiche och smör under omrörning. Ta pannan från värmen. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.
2. Häll chokladmassan i en liten form klädd med bakplåtspapper. Täck formen med en bit bakplåtspapper, låt chokladmassan kallna i rumstemperatur. Låt sedan massan stelna i kylskåp 1–2 timmar.
3. Ta ut kulor ur tryffeln med kuljärn. Rulla kulorna i kakao. Förvara svalt.
2. Häll chokladmassan i en liten form klädd med bakplåtspapper. Täck formen med en bit bakplåtspapper, låt chokladmassan kallna i rumstemperatur. Låt sedan massan stelna i kylskåp 1–2 timmar.
3. Ta ut kulor ur tryffeln med kuljärn. Rulla kulorna i kakao. Förvara svalt.
Visningar: 540
Inlagt 2012-02-23 15:02:47

