Receptbeskrivning

Köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor

Ingredienser för
7 st gula lökar
1 st vitlök
2 kg potatis
2 kg köttfärs
5 msk olivolja
3 msk spiskummin
3 msk oregano
2.5 msk chilipulver
2.5 msk salt
0.5 tsk cayennepeppar
10 st köttbuljongtärningar
2500 g tomater, krossade
5 l vatten
6 st röda paprikor
2 dl bladpersilja, strimlad
Tillbehör
1 l gräddfil


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Soppan går utmärkt att förbereda dagen före. Spara persiljan och garnera vid servering. OBS! detta recept är för 30 personer!

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i små tärningar.
2. Bryn köttfärsen i oljan i en gryta. Krydda med spiskummin, oregano, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2–3 min. Tillsätt smulade buljongtärningar. Häll över tomater och vatten. Rör om och låt koka upp.
3. Rör i potatisen och låt soppan koka under lock ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikan smått. Rör ner paprika och persilja i soppan och koka ytterligare ca 5 min.
4. Servera soppan med gräddfil och bröd.

Visningar: 457
Inlagt 2014-01-12 10:55:15