Receptbeskrivning
Grönkålssoppa med chiliägg
M. E. via AlltomMat.se
Ingredienser
för
1.5 msk limejuice färskpressad
1 st chilifrukt, röd
1 msk rapsolja
500 g hackad grönkål, fryst
3 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
400 ml kokosmjölk
4 st ägg
2 krm salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar
1 st chilifrukt, röd
1 msk rapsolja
500 g hackad grönkål, fryst
3 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
400 ml kokosmjölk
4 st ägg
2 krm salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar
Beskrivning
Grönkål är nyttigt, billigt och gott! Och snabblagat – på en kvart står denna soppa på bordet.
1. Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
2. Hetta upp oljan i stor kastrull eller gryta. Tillsätt och tina grönkålen under omrörning 2 min.
3. Tillsätt limejuice, vatten och buljong-tärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 min.
4. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.
5. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.
6. Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och stek till äggröra i het panna under omrörning (röran ska precis stelna). Servera genast i soppan. Mal över peppar.
1. Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
2. Hetta upp oljan i stor kastrull eller gryta. Tillsätt och tina grönkålen under omrörning 2 min.
3. Tillsätt limejuice, vatten och buljong-tärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 min.
4. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.
5. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.
6. Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och stek till äggröra i het panna under omrörning (röran ska precis stelna). Servera genast i soppan. Mal över peppar.
Visningar: 612
Inlagt 2013-12-09 15:32:47

