Receptbeskrivning

Kycklingsoppa med mild curry-youghurt

Ingredienser för
1 l grönsaksbuljong
2 st morot
1 st palsternacka(or)
1 rotselleri liten
1 st gulbeta
1 st gul lök(ar)
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
0.5 l vatten lättsaltat
4 st kycklinglårfilé
10 purjolök(ar)
0.5 dl persilja hackad
2 dl matyoghurt
1 tsk curry
0.5 tsk honung flytande
1 salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 - 6 portioner

1. Hetta upp grönsaksbuljongen. Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken och lägg rotfrukter och lök i buljongen och låt puttra en stund. Salta och peppra.

2. Koka upp det lättsaltade vattnet och lägg i kycklinglårfiléerna. Låt sjuda i ca 10 minuter. Sila av kycklingbuljongen och häll ner den i soppan. Skär kycklingen i små bitar och lägg ner i soppan.

3. Strimla purjolöken och lägg ner i soppan. Koka upp igen och strö över hackad persilja.

4. Rör ihop alla ingredienser till curryyoghurten. Toppa soppan med en klick curry-yoghurt.

Recept: Elisabeth Johansson




Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 703
Inlagt 2013-10-20 12:12:38