Receptbeskrivning

Leilas potatis- och kantarellgratäng

Ingredienser för
2 kg mandelpotatis (eller annan potatis av mjölig
0.25 st rotselleri (200 g)
1 st gul lök
3 vitlök
8 dl visp eller matlagningsgrädde
1.5 msk flytande kycklingfond
0.5 kruka färsk timjan
1 msk flingsalt
svartpeppar från kvarn
3 msk smör
300 g kantareller av valfri sort
2 dl riven västerbotten


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt.
2. Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, selleri, lök och sjud (koka långsamt) i 10 minuter.
3. Stek svampen gyllenbrun i 2 msk smör och krydda med salt och peppar.
4. Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenosten.
5. Fyll gratängen en smörad ugnsform och strö över resterande ost.
6. Grädda gratängen gyllene i 200 grader, cirka 20 minuter.

Visningar: 576
Inlagt 2013-10-20 13:57:25