Receptbeskrivning

Skånsk “Äggakaga”

Ingredienser för
5 dl mjölk
7 ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar
300 g rimmat fläsk
1 stort svenskt äpple
2 msk smör eller margarin
rårörda lingon


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl och kryddor till en pannkakssmet.
2. Stek fläsket vackert brunt på båda sidor i en gjutjärnspanna med raka kanter. Slå smeten över fläsket och grädda färdigt kakan i ugnen på 200° i ca 20 minuter.
3. Skala, kärna ur och skiva äpplet. Stek äppelskivorna vackert guldbruna i matfettet. Lägg äppelskivorna ovanpå äggakagan och bjud rårörda lingon till.

Visningar: 471
Inlagt 2013-10-21 06:19:12