Receptbeskrivning

Pytt på varmrökt lax

Ingredienser för
2 st sötpotatisar
4 st morötter
8 st potatisar
1 msk flytande margarin att steka i
1 st gul lök
0.5 st purjolök
200 g färska kantareller
300 g varmrökt lax (kravmärkt)
1 tsk torkad timjan
1 st granatäpple
bredbar chèvreost att servera till


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 minuter och häll därefter bort vattnet. Stek rotfrukterna i margarin i en stor stekpanna. Salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
2. Hacka den gula löken och skär purjolöken i fina ringar. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.
3. Dela laxen i mindre bitar. Tillsätt laxen till stekpannan och låt den bli lite varm. Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan. Strö på granatäpplekärnor. Servera pytten varm, gärna med en klick chèvreost.

Visningar: 463
Inlagt 2013-10-21 06:29:33