Receptbeskrivning
Paj med purjo och ansjovis
Ingredienser
för
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl vatten
fyllning:
5 g purjolök, finskivad
3 msk margarin
1 liten ask ansjovisfiléer
2 ägg
1 dl kaffegrädde
g riven ost
peppar ev. salt
3 dl vetemjöl
1 dl vatten
fyllning:
5 g purjolök, finskivad
3 msk margarin
1 liten ask ansjovisfiléer
2 ägg
1 dl kaffegrädde
g riven ost
peppar ev. salt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl till smuldeg, arbeta ihop den med vatten. Lägg i plastfilm i kylen 1 tim.
2. Fräs purjon mjuk i margarinet. Låt svalna. Vispa ihop ägg och grädde, krydda. Vänd ned purjo, hackad ansjovis och ost.
3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta ut formen, ta bort folie.
4. Slå i fyllningen och grädda klart ca 20 min.
2. Fräs purjon mjuk i margarinet. Låt svalna. Vispa ihop ägg och grädde, krydda. Vänd ned purjo, hackad ansjovis och ost.
3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta ut formen, ta bort folie.
4. Slå i fyllningen och grädda klart ca 20 min.
Visningar: 743
Inlagt 2013-10-21 06:39:09