Receptbeskrivning

Krämig fläskfile och kantarellgryta

Ingredienser för
1 st fläskytterfile
0.5 burk körsbärstomater
200 g förväxla kantareller
100 g broccoli
10 st charlottenlök
4 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde
4 msk kantarellfond
3 krm salt
3 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dela fläskfilen i lagom stora bitar.

2. Stek fläskfilebitarna i stekpannan. Salta och peppra.

3. Stek sedan kantarellerna.

4. Häll över fläskfilebitarna och kantarellerna i en stor kastrull.

5. Häll i creme fraichen, grädden och kantarellfonden. Salta och peppra. Smaka av. Häll i mer kantarellfond eller salt efter smak.

6. Lägg i charlottenlöken (dela om det är stora lökar), låt koka ca 10 min på svag värme. Lägg därefter i broccolin och körsbärstomaterna.

7. Låt koka i yttligare ca 10 min. Färdig att severas.

Visningar: 547
Inlagt 2013-10-21 23:10:40