Receptbeskrivning
Ugnsrostad kyckling med gorgonzola
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
1 kg kycklingben
250 g körsbärstomater
1 stor rödlök
1 zucchini
vitlöksklyftor
1 kruka basilika
dl olivolja
0.5 chili
salt och svartpeppar
kalamataoliver
75 g gorgonzola eller fetaost
färsk basilika till servering
250 g körsbärstomater
1 stor rödlök
1 zucchini
vitlöksklyftor
1 kruka basilika
dl olivolja
0.5 chili
salt och svartpeppar
kalamataoliver
75 g gorgonzola eller fetaost
färsk basilika till servering
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa basilika, vitlök och chili med olja tills du får en slät blandning.
2. Skär zucchini och rödlök i mindre bitar och lägg i en ugnsform med kycklingben och tomat.
3. Ringla örtoljan över och blanda noga. Krydda med salt och peppar.
4. Rosta kycklingen och grönsakerna i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Om grönsakerna börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista tiden.
5. Toppa med oliver, ost bruten i bitar samt färsk basilika. Servera genast.
2. Skär zucchini och rödlök i mindre bitar och lägg i en ugnsform med kycklingben och tomat.
3. Ringla örtoljan över och blanda noga. Krydda med salt och peppar.
4. Rosta kycklingen och grönsakerna i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Om grönsakerna börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista tiden.
5. Toppa med oliver, ost bruten i bitar samt färsk basilika. Servera genast.
Visningar: 346
Inlagt 2013-10-22 07:47:40






0 min