Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med lime och tomat

Ingredienser för
900 g potatis
4 st laxfiléer
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 st lime
12 st körsbärstomater
1 st gurka
2 msk dill hackad
1 msk olivolja
potatis
sallad


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Koka potatisen.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
Blanda crème fraiche med rivet skal av lime.
Bred crèmen på laxen och lägg på körsbärstomater. Ställ in formen mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills dess att innertemperaturen är 56°C.
Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar.  Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Servera laxen med gurksallad och potatis.

Visningar: 508
Inlagt 2013-10-22 16:01:39