Receptbeskrivning
Gulschsoppa
Ingredienser
för
2 st lökar
2 st röda paprikor
3 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk malen kummin
1 l vatten
2 st tärningar oxbuljong
4 st medelstora potatisar
1 nypa cayennepeppar
300 g ryggbiff
2 msk olja
2 st röda paprikor
3 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk malen kummin
1 l vatten
2 st tärningar oxbuljong
4 st medelstora potatisar
1 nypa cayennepeppar
300 g ryggbiff
2 msk olja
Beskrivning
Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan.
Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll över hälften av buljongen på kött-blandningen och koka under lock i 20 minuter.
Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ett rustikt bröd.
Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll över hälften av buljongen på kött-blandningen och koka under lock i 20 minuter.
Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ett rustikt bröd.
Visningar: 600
Inlagt 2013-10-22 16:22:32

