Receptbeskrivning

Paprikasoppa med västerbottenstoast

Ingredienser för
1 st gul lök
2 st röda paprikor
2 st gula paprikor
1 tsk olivolja
500 g krossade tomater
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning e
salt och peppar
3 st tomater
4 st toastbröd
1.5 dl riven västerbottensost
0.5 påse (à 125 g) salladslök
0.5 st kruka körvel
1 st citron
1 tsk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200˚C.
Skala och hacka löken.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
Fräs löken och paprikan mjuk i olivoljan. Tillsätt krossade tomater och buljong, koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva tomaterna och lägg dem på brödskivorna. Krydda med salt och peppar och strö på osten. Gratinera dem i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.
Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil.
Ansa och skiva salladslöken och hacka körveln.
Riv skalet av citronen.
Blanda salladslök, körvel, citronskal med olivoljan.
Lägg ner blandningen i soppan.
Häll upp soppan i skålar och servera med toasterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserat alternativ.

Visningar: 493
Inlagt 2013-10-22 16:34:08