Receptbeskrivning
Morotssoppa med squash
Ingredienser
för
1 st citrongräs
1 st gul lök
600 g morötter
1 squash, (á 300 g)
3 st salladslökar
2 msk rapsolja
2 st hönsbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk, (165 g)
1 tsk salt
100 g bröd/person
1 st gul lök
600 g morötter
1 squash, (á 300 g)
3 st salladslökar
2 msk rapsolja
2 st hönsbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk, (165 g)
1 tsk salt
100 g bröd/person
Beskrivning
Banka och finhacka citrongräset.
Skala och grovhacka lök och morötter men ta undan ca 2 dl moröttter till garnering.
Strimla squash och salladslök tunt.
Fräs citrongräs, lök och morötter i olja i en gryta. Smula i buljongtärningarna. Häll på vatten och kokosmjölk och koka soppan under lock ca 15 min.
Mixa soppan slät med mixerstav.
Smaka av soppan med salt. Lägg i de sparade morötterna, squash och salladslök precis före servering och låt dem bli varma.
Servera soppan med bröd.
Skala och grovhacka lök och morötter men ta undan ca 2 dl moröttter till garnering.
Strimla squash och salladslök tunt.
Fräs citrongräs, lök och morötter i olja i en gryta. Smula i buljongtärningarna. Häll på vatten och kokosmjölk och koka soppan under lock ca 15 min.
Mixa soppan slät med mixerstav.
Smaka av soppan med salt. Lägg i de sparade morötterna, squash och salladslök precis före servering och låt dem bli varma.
Servera soppan med bröd.
Visningar: 785
Inlagt 2013-10-22 16:37:35

