Receptbeskrivning
Potatis- och purjolökssoppa
Ingredienser
för
5 st potatis
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt , efter smak
vitpeppar , efter smak
olivolja
4 st ägg
bröd att rosta
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt , efter smak
vitpeppar , efter smak
olivolja
4 st ägg
bröd att rosta
Beskrivning
1. Skala och tärna potatis och gul lök.
2. Svetta i en kastrull med lite olja.
3. Dela och skölj purjolöken noga.
4. Skär ner i mindre bitar.
5. Låt den svettas tillsammans med potatis och gul lök.
6. Slå i buljongen och koka upp.
7. Häll i grädden och koka tills potatisen är mjuk.
8. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
9. Servera med hårdkokt ägg och rostat bröd.
2. Svetta i en kastrull med lite olja.
3. Dela och skölj purjolöken noga.
4. Skär ner i mindre bitar.
5. Låt den svettas tillsammans med potatis och gul lök.
6. Slå i buljongen och koka upp.
7. Häll i grädden och koka tills potatisen är mjuk.
8. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
9. Servera med hårdkokt ägg och rostat bröd.
Visningar: 623
Inlagt 2013-10-22 17:26:37