Receptbeskrivning
Fiskgryta med gräslök
Ingredienser
för
600 g fiskfilé, t ex torsk, sej, gös
2 st tomater
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 st fiskbuljongstärning
0.5 dl finskuren gräslök
1 msk fransk senap
salt och malen vitpeppar
kokt potatis
2 st tomater
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 st fiskbuljongstärning
0.5 dl finskuren gräslök
1 msk fransk senap
salt och malen vitpeppar
kokt potatis
Beskrivning
1. Skär fisken i bitar. Skålla och skala tomaterna, gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet.
2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, buljongtärning och fransk senap. Koka upp och sjud i 2 minuter. Lägg i fisken och låt puttra tills fisken är klar, ca 5 minuter.
3. Skär gräslöken smått. Lägg i gräslök och tomattärningar mot slutet så att allt blir varmt. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, buljongtärning och fransk senap. Koka upp och sjud i 2 minuter. Lägg i fisken och låt puttra tills fisken är klar, ca 5 minuter.
3. Skär gräslöken smått. Lägg i gräslök och tomattärningar mot slutet så att allt blir varmt. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
Visningar: 425
Inlagt 2013-10-22 17:37:07