Receptbeskrivning

Fisk- och skaldjursgryta med chili- och vitlökscrème fraiche

Ingredienser för
2 st gula lökar, grovt hackade
10 st vitlöksklyftor, finhackade
1 blåmusslor, 1 kg, tvättade och sorterade
400 g laxfilé, skuren i 2 cm kuber
500 g räkor, skalade - spar skalet
1 st fänkål, grovt hackad
2 st zucchini, grovt tärnade
5 st medelstora fasta potatisar, skivade i ½ cm t
1 torrt vitt vin
400 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
1 st röd chilipeppar, hackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
salt, efter smak
4 st härliga skivor bröd
1 st vitlöksklyfta per bröd, hackad
200 g smör
1 persilja, hackad
flingsalt, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. GrytaTa hälften av den hackade gula löken och 1/3 av den hackade vitlöken och sautera i lite olivolja.
2. I med blåmusslorna och häll på hälften av vitvinet.
3. Lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig.
4. Sila av musslorna och spar spadet.
5. Rosta räkskalen i lite olivolja och häll på musselfonden.
6. Sjud i 20 minuter.
7. Ta en ny kastrull, ha i resterande lök och vitlök, fänkålen och lite olivolja, låt de gå runt.
8. Ha i potatisen och de krossade tomaterna, sila i räk-/ musselfonden och ha i resten av vittvinet.
9. LÃ¥t sjuda i 10 minuter.
10. Ha i zucchinin och låt gå vidare i 5 minuter.
11. Smaka av med salt och peppar.
12. Ha i laxen de sista 2 minuterna innan servering. Grytan är klar!
13. Crème fraicheBlanda samman ingredienserna till crème fraichen.
14. Smaka av med salt och peppar.
15. VitlöksbrödLägg skivorna på en plåt.
16. Fördela den hackade vitlöken på brödet.
17. Klicka ut smöret på brödet.
18. Baka i 225 grader i ugn tills de är gyllenbruna.
19. Ta ut brödet och sprinkla flingsalt och hackad persilja över.

Visningar: 578
Inlagt 2013-10-22 17:37:40