Receptbeskrivning

Tomat- och fisksoppa med parmesancrème fraîche

Ingredienser för
600 g torsk
2 st burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st gul lök
1.5 vatten
1 st fiskbuljongtärning
2 tsk timjan
salt och peppar
250 g crème fraîche (1 burk)
1 st vitlöksklyfta
100 g riven färsk parmesan (går lika bra med torr
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Torsken: Skär torsken i kuber.
2. Soppan: Skala rotfrukterna och löken. Hacka löken och skär ner morötterna och palsternackan i mindre bitar. Fräs i lite olja i en rymlig kastrull. Häll på vattnet, timjan, buljongtärningen, krossade tomaterna samt tomatpurén. Låt det hela koka i ca 20 minuter (tills dess att det fått en lite tjockare konsistens) och glöm inte att smaksätta med salt och peppar.
3. Crème fraîchen: Blanda crème fraîche och parmesan i en skål. Pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt och peppar.
4. Servering: Lägg i torsken, låt soppan stå i 5-10 minuter på svag värme. Servera soppan med en klick crème fraîche.

Visningar: 657
Inlagt 2013-10-22 17:51:07