Receptbeskrivning

Kantarellpaj med chèvre, spenat o valnötter

Ingredienser för
125 g smör
3 dl mjöl
1 st äggula
1 dl grovhackade valnötter
200 g chevre
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 nypa vitpeppar
50 g spenatblad
100 g kantareller
2 msk flytande honung


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter).
Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, kantareller och spenat i pajskalet.
Vispa ihop mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.
Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg.
Ringla flytande honung över.
Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!

Visningar: 536
Inlagt 2013-10-22 18:15:43