Receptbeskrivning
Kantarellpaj med chèvre, spenat o valnötter
Ingredienser
för
125 g smör
3 dl mjöl
1 st äggula
1 dl grovhackade valnötter
200 g chevre
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 nypa vitpeppar
50 g spenatblad
100 g kantareller
2 msk flytande honung
3 dl mjöl
1 st äggula
1 dl grovhackade valnötter
200 g chevre
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 nypa vitpeppar
50 g spenatblad
100 g kantareller
2 msk flytande honung
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter).
Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, kantareller och spenat i pajskalet.
Vispa ihop mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.
Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg.
Ringla flytande honung över.
Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!
Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter).
Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, kantareller och spenat i pajskalet.
Vispa ihop mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.
Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg.
Ringla flytande honung över.
Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!
Visningar: 536
Inlagt 2013-10-22 18:15:43

